top of page

Schouderrevalidatie op jouw maat

Schouderrevalidatie richt zich op alle problemen in en rondom je schoudergewricht, zoals schouderinstabiliteit, schouderpijn (rotatorcuff-gerelateerde klachten) en fracturen.

Waarom is schouderrevalidatie belangrijk?

De schouder is het meest complexe gewricht van je lichaam: het is tegelijk heel beweeglijk én bijzonder onstabiel, en het kan heel snel bewegen. Een gespecialiseerde schouderrevalidatie is echt geen overbodige luxe bij een schouderblessure.

 

Wat houdt schouderrevalidatie bij HIT in?

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Kinesitherapeutisch onderzoek en een verslag voor je arts
  Onze specialisten schouderrevalidatie bekijken hoe we je pijnklachten kunnen verlichten door therapie. We geven je ook een verslag van hun advies mee voor je arts.

 • Kinesitherapeutisch onderzoek en een verslag voor je kinesitherapeut Schouderrevalidatie verloopt vaak moeizaam. De juiste samenstelling van je persoonlijke oefenprogramma maakt vaak het verschil. We onderzoeken grondig je schouder en formuleren advies om je revalidatie bij de kiné bij te sturen.

 • Coaching bij je revalidatie thuis
  Op basis van een klinisch onderzoek stelt ons gespecialiseerd team revalidatie een individueel oefenprogramma samen dat je thuis zelf kan uitvoeren. Naarmate je vorderingen maakt, sturen we je oefeningen bij, eerst wekelijks, als het al wat beter gaat tweewekelijks.

 • Intensieve revalidatie in de praktijk
  Vraagt je klacht manuele therapie of nauwe opvolging, dan kan het zinvol zijn om meermaals per week langs te komen voor een intensieve behandeling van je schouder.

 

Vier stappen naar jouw persoonlijke revalidatie

Hoe begin je aan je revalidatie? Het HIT-team stemt het traject helemaal af op jouw maat:

 • Je bespreekt grondig je klachten of blessure met onze specialist.

 • We voeren een gedetailleerde bewegingsanalyse uit.

 • Je legt samen met ons je tussen- en einddoelen vast.

 • We werken een strategie uit om je doelen te bereiken.

 

Met die vier stappen komen we tot een traject dat haalbaar is voor jou, aangespoord en actief begeleid door onze schoudertherapeuten. Dat is hét geheim van een succesvolle en duurzame revalidatie. Samen met jouw motivatie en doorzettingsvermogen, natuurlijk!

 

Team HIT: ervaren, gedreven en gespecialiseerd

Omdat heel wat mensen met schouderklachten bij ons langskomen, hebben we een grondige expertise rond schouderrevalidatie opgebouwd binnen ons team, aangestuurd door Annelies en Margaux. Zij zijn dé schouderexperten van HIT.

Naast haar werk als schouderexpert bij HIT geeft Annelies les aan de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie van de UGent, binnen haar vakdomein schouder, daarnaast geeft ze ook regelmatig cursussen aan professionals en publiceert ze geregeld wetenschappelijk onderzoek over schouderrevalidatie.

 

Meer weten over revalidatie?

Lees meer over onze andere specialisaties in revalidatie:

 

Komaf maken met je schouderklachten?

Maak een afspraak in onze online agenda.

web-schouderrevalidatie1.jpg
schouderrev-g-2.jpg
IMG_5599.HEIC
schouderrev-g-3.jpg
IMG_5543 3.HEIC
bottom of page