top of page

Sportrevalidatie op jouw maat

Wat als het even mis loopt tijdens het sporten? Een verkeerde pas, een onverwachte  hindernis, een te ambitieus trainingsschema … Een blessure is zo gebeurd, en komt altijd op het verkeerde moment. Terug naar af? Helemaal niet. Met de juiste sportrevalidatie begeleidt het HIT-team je stap voor stap weer naar je oude niveau. Trouwens, ook als je niet sport, is een actieve begeleiding vaak de sleutel tot een vlot herstel van je blessure.

Waarom is sportrevalidatie belangrijk?

Door te sporten vraag je heel wat extra van je lichaam. Om ervoor te zorgen dat je lichaam probleemloos die extra belasting aankan, werken we een doorgedreven functionele oefentherapie uit, aangepast aan jouw lichaam en sportgewoontes.

We analyseren de zwakke punten (‘weak links’) en gaan op zoek naar mogelijke onderliggende oorzaken. Zo verminder je het risico om na verloop van tijd opnieuw dezelfde blessure op te lopen.

 

Vier stappen naar jouw persoonlijke revalidatie

Hoe begin je aan je revalidatie? Het HIT-team stemt het traject af op jouw maat:

  • Je bespreekt grondig je klachten of blessure met onze specialist.

  • We voeren een gedetailleerde bewegingsanalyse uit.

  • Je legt samen met ons je tussen- en einddoelen vast.

  • We werken een strategie uit om je sportdoelen te bereiken.

 

Met die vier stappen komen we tot een traject dat haalbaar is voor jou, aangespoord en actief begeleid door onze HIT-specialisten. Dat is hét geheim van een succesvolle en duurzame revalidatie. Samen met jouw motivatie en doorzettingsvermogen, natuurlijk!

 

Het HIT-team: ervaren, gedreven en gespecialiseerd

Kristien, Annelies, Stephanie, Margaux, Robin, Ruben en Fabienne begeleiden je doorheen je volledige revalidatieperiode  Ze zijn zeer ervaren op het vlak van revalidatie van (sport)blessures, en scholen zich regelmatig bij. Binnen het HIT-team hebben we als extra troef de specialisatie van Annelies als expert in schouderrevalidatie, Fabienne als specialist in sportrevalidatie van de heup, knie, enkel en voet en Kristien als expert in bewegingsanalyse en blessurepreventie in (top)sport.

 

Het HIT-team is ook sportieve partner voor professionele sportclubs. Zo zijn we nauw betrokken in de sportrevalidatie van diverse sporttakken, zoals  zeilen, handbal, golf, roeien, voetbal en volleybal.

 

Meer weten over revalidatie?

Lees meer over onze andere specialisaties in revalidatie:

Klaar om je blessure grondig aan te pakken?

Maak een afspraak in onze online agenda.

web-sportrevalidatie.jpg
sportrev-g-2.jpg
sportrev-g-4.jpg
sportrev-g-1.jpg
sportrev-g-3.jpg
bottom of page