top of page

Sportrevalidatie op jouw maat

Wat als het even mis loopt tijdens het sporten? Een verkeerde pas, een onverwachte hindernis, een te ambitieus trainingsschema … Een blessure is zo gebeurd, en komt altijd op het verkeerde moment. Terug naar af? Helemaal niet. Met de juiste sportrevalidatie begeleidt team HIT je stap voor stap weer naar je oude niveau. Trouwens, ook als je niet sport, is een actieve begeleiding vaak de sleutel tot een vlot herstel van je blessure.

Waarom is sportrevalidatie belangrijk?

Door te sporten vraag je heel wat extra van je lichaam. Om ervoor te zorgen dat je lichaam probleemloos die extra belasting aankan, werken we een doorgedreven functionele oefentherapie uit, aangepast aan jouw lichaam en sportgewoontes.

We analyseren de zwakke punten (‘weak links’) en gaan op zoek naar mogelijke onderliggende oorzaken. Zo verminder je het risico om na verloop van tijd opnieuw dezelfde blessure op te lopen.

Gedurende dit volledige proces bekijken we samen hoe we de globale trainingsbelasting, in aanwezigheid van de blessure, zo hoog mogelijk kunnen houden.  

 

Vier stappen naar jouw persoonlijke revalidatie

Hoe begin je aan je revalidatie? Het HIT-team stemt het traject af op jouw maat:

  • Je bespreekt grondig je klachten of blessure met onze specialist.

  • We voeren een gedetailleerde testing uit.

  • Je legt samen met ons je tussen- en einddoelen vast.

  • We werken een strategie uit om je sportdoelen te bereiken.

 

Met die vier stappen komen we tot een traject dat haalbaar is voor jou, ondersteund en actief begeleid door onze sportkiné's. Dat is hét geheim van een succesvolle en duurzame revalidatie. Samen met jouw motivatie en doorzettingsvermogen, natuurlijk!

 

Team HIT: ervaren, gedreven en gespecialiseerd

Kristien, Annelies, Stephanie, Margaux, Ruben, Cedric en Fabienne begeleiden je doorheen je volledige revalidatieperiode  Ze zijn zeer ervaren op het vlak van revalidatie van (sport)blessures, en scholen zich regelmatig bij. Binnen team HIT hebben we als extra troef de specialisatie van Annelies en Margaux  in schouderrevalidatie, Fabienne die de elleboogrevalidatie aanstuurt, Stephanie die als experte waakt op de post-operatieve trajecten en Kristien als expert in (top)sportrevalidatie, bewegingsanalyse en blessurepreventie in (top)sport.

 

Team HIT is ook sportieve partner voor professionele sportclubs. Zo zijn we nauw betrokken in de sportrevalidatie van diverse sporttakken, zoals  zeilen, handbal, golf, roeien, voetbal en volleybal.

 

Meer weten over revalidatie?

Lees meer over onze andere specialisaties in revalidatie:

Klaar om je blessure grondig aan te pakken?

Maak een afspraak in onze online agenda.

IMG_4510_edited.jpg
sportrev-g-2.jpg
IMG_4375 2.heic
sportrev-g-1.jpg
sportrev-g-3.jpg
bottom of page