top of page

Revalidatie heup, knie, enkel en voet

Je lichaam bestaat uit verschillende gewrichten. Je heup, knie, enkel en voet vormen je onderste lidmaat. Je schouder, elleboog en pols en hand vormen het bovenste lidmaat. Om optimaal te kunnen bewegen moeten die twee naadloos samenwerken. Dat heet de kinetische keten. Bij de revalidatie voor een optimale werking tussen heup, knie, enkel en voet bevorderen we het samenspel tussen de verschillende gewrichten.
 

Waarom is revalidatie van het onderste lidmaat belangrijk?

Het revalidatieteam bekijkt waar het in de kinetische keten fout loopt. We gaan op zoek naar de reden waarom je precies op die of die plaats klachten hebt, en analyseren hoe we de verschillende gewrichten opnieuw optimaal kunnen laten samenwerken. Fabienne, onze topexpert als het aankomt op revalidatie van heup, knie, enkel en voet, stuurt het team aan.
 

Vier stappen naar jouw persoonlijke revalidatie

Hoe begin je aan je revalidatie? Het HIT-team stemt het traject af op jouw maat:

  • Je bespreekt grondig je klachten of blessure met onze specialist.

  • We voeren een gedetailleerde bewegingsanalyse uit.

  • Je legt samen met ons je tussen- en einddoelen vast.

  • We werken een strategie uit om je doelen te bereiken.

 

Met die vier stappen komen we tot een traject dat haalbaar is voor jou, aangespoord en actief begeleid door onze HIT-specialisten. Dat is hét geheim van een succesvolle en duurzame revalidatie. Samen met jouw motivatie en doorzettingsvermogen, natuurlijk!

 

Een voorbeeld ...

Je loopt drie keer per week een rondje van 10 km. Mooi! Maar na twee jaar training wil je meer. De marathon, jouw ultieme droom! Je voert je kilometers langzaam op, tot een pijnlijke achillespees je loopplezier verpest.

Je klopt aan bij HIT. Het revalidatieteam onderzoekt je grondig, en wat blijkt? Je heupspieren zijn te zwak, waardoor je telkens doorzakt in je voet. Dat geeft een serieuze belasting op je achillespees, en je kuiten zijn aan de stijve kant.


Onze expert stelt na de analyse en het bewegingsonderzoek een behandelplan op. Eerst maken we je heup sterker. Dan maken we de kuit leniger. Beetje bij beetje verhogen we de belasting van je pees. En tot slot implementeren we je herwonnen controle in je looptechniek.

 

Het HIT-team: ervaren, gedreven en gespecialiseerd

Voor alle blessures van je heup, knie, enkel en voet slechts één adres: het revalidatieteam van HIT. Kristien, Stephanie, Robin, Margaux, Ruben en Fabienne begeleiden je doorheen je volledige revalidatieperiode.

 

Meer weten over revalidatie?

Lees meer over onze andere specialisaties in revalidatie:

Heup, knie, enkel en voet opnieuw optimaal laten samenwerken?

Maak een afspraak in onze online agenda.

web-enkelknheuprevalidatie1.jpg
rev-enkelknheup-g-6.jpg
rev-enkelknheup-g-7.jpg
rev-enkelknheup-g-5.jpg
rev-enkelknheup-g-8.jpg
bottom of page